Negatiivisuuden positiivisuus

Nyt on kerrankin hyvä syy olla avaamatta ovea, tuumi Lotta itsekseen. Riskiryhmään kuuluminen oli oiva perustelu kieltäytyä turhanpäiväisestä sosiaalisesta kanssakäymisestä, varsinkin naapurin Tertun kanssa. Se akka pyrki puoliväkisin tuppautumaan sisälle asuntoon. Yleensä taustalla oli halu tarkistella, ettei vain missään nimessä mitään asuntoyhtiön sääntöjä oltu rikottu. Kerrankin sen piti päästä parvekkeelle muka haukkaamaan raitista ilmaa, mutta todellisuudessa kyylä kävi tarkistamassa, ettei näkynyt tupakannatsoja missään. Lotta oli usein harkinnut, että aloittaisi tupakanpolton ihan vain Tertun kiusaksi. Toistaiseksi kuitenkin huoli omasta terveydestä oli estänyt toteuttamasta sellaista kostoretkeä.

Kun asiaa tarkemmin ajatteli, Lotta suorastaan toivoi, että Terttu ilmestyisi oven taakse. Se ämmähän kuului itsekin riskiryhmään. Silloin hän rikkoisi pääministerin tekemää linjausta ja olisi siten paljon suurempi roisto kuin yksikään asuntoyhtiön säännöistä poikkeava. Tietenkin sellainen tapaus täytyisi saattaa pikimmiten asuntoyhtiön muiden hallituksen jäsenten tietoisuuteen. Se tosin oli haasteellinen tehtävä.

Lotan puhelin oli unohtunut työpaikalle ja hän oli ainoastaan sähköpostin varassa. Se ei ollut ongelma, jos halusi pitää yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin, mutta asuntoyhtiön hallituksen jäsenten osoitteita ei Lotalla ollut. Normaalisti hän kävisi itse henkilökohtaisesti kertomassa, mutta silloin hän syyllistyisi samaan kuin Terttu. Se ei kävisi päinsä. Jokin muu tapa tiedottamiseen olisi oltava, kuin suora kontaktointi ja siten karanteenin sääntöjen rikkominen.

Nopeasti Lotta keksi ratkaisun. Kirjoitettu tiedonanto rapussa olevalle ilmoitustaululle. Siitä tosin Terttu voisi napata sen pois, ennen kuin muut ehtisivät sen huomata. Entä jos laput jakaisikin suoraan postiluukuista? Ottaisivatko muut kuitenkaan lappua vastaan? Hehän voisivat hävittää sen lukematta pelätessään, että paperissa on viruksia. Heille pitäisi etukäteen laittaa ilmoitus, että tulevat saamaan desinfioidun uutisen. Mutta miten paperin saa desinfioitua, ettei se mene pilalle?

Lotalla oli vanhoja piirtoheitinkalvoja, jotka voisi käsidesillä puhdistaa ja sen jälkeen siihen kirjoittaa tiedonannon. Mutta voisiko hän itse koskea naapureiden oviin ja postiluukkuihin? Voisiko niistä saada tartunnan? Nekin pitäisi ensin desinfioida, jonka jälkeen hän voisi tiputtaa tiedotteen tulevasta uutisoinnista ja sen jälkeen käydä jättämässä varsinaisen uutisen.

Pian Lotta oli rapussa kumihansikkaat, pesuainepullo ja rätti mukanaan. Kohta muut saisivat tietää, miten oudon tyypin kanssa he joutuvat asumaan, Lotta ajatteli riemuissaan ja alkoi jynssätä asuntoyhtiön hallituksen puheenjohtajan postiluukkua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s