Julkaistut

Omat teokset

kansi

Veren viitoittama -romaanin (Nidos), 2021, Mediapinta Oy, ISBN978-952-81-1209-9

Syksyinen sunnuntai paljastaa kujalla makaavan ruumiin Vaasassa. Tästä alkaa omituinen vyyhti, joka asettaa komisarion Naakan ja hänen ryhmänsä visaisen haasteen eteen. Lisäksi työyhteisön ilmapiiriä varjostaa kollegan kuolema. Entä valmistuuko villapusero koskaan? Tämä kirja on jatkoa Syyttäjä, tuomari, pyöveli -romaanille, jossa seurataan Elias Naakan vaiheita rikospoliisin komisariona.


Minä murhaaja

Minä murhaaja -romaani (Nidos), 2020, Mediapinta Oy, ISBN 978-952-81-0995-2

Jokainen on hyvä jossain. Ihmisten tulisi tehdä sitä, missä on hyvä. Entä jos se paras osaaminen onkin ihmisten surmaaminen? Mitkä ovat motiivit silloin, kun tekijä ei tunne uhriaan? Voiko kukaan tehdä täydellistä murhaa? Minä murhaaja kertoo synkän tarinan miehestä, joka oivaltaa piilevän kykynsä ja antautuu sen vietäväksi.


Syyttäjä, tuomari ja pyöveli – romaani (Nidos), 2019, Mediapinta Oy, ISBN 978-952-81-0708-8

Lenkkipolku koituu kuolemaksi. Aurinkoisen kaupungin taivaalle on lipunut synkkä pilvi. Tapausta saapuu selvittämään Vaasan poliisilaitoksen komisario Naakka, joka pian huomaa, ettei murhaaja ole jättänyt jälkeäkään itsestään. Rikoksen selvittely on monessakin mielessä hankalaa. Ja kun uhreja alkaa tulla lisää, tilanne muuttuu entisestään. Syyttäjä, tuomari ja pyöveli on Esa Nakkilan viides teos, mutta aidossa dekkarigenressään hänen esikoisensa.


Murrettu -romaani (eKirja), 2017, E-painos Oy, ISBN 978-952-661-357-4

Murrettu kertoo tunteikkaasti miehen tarinan IT-alan varjossa YT-myrskyjen vihmoessa yllätettyjen sieluja. Tapahtumat sijoittuvat mobiilialan yrityksen Oulussa toimivaan yksikköön. Alihankintaa tekevän Haba Softwaren suuri kansainvälinen asiakas päättää muuttaa strategiaa, jolloin koko ala peittyy synkän pilven alle. Kertomus kuljettaa päähenkilönsä, esimiehenä työskentelevän Jasun, rankkojen kokemusten läpi, jotka pakottavat hänet kyseenalaistamaan omat arvonsa ja saavutuksensa. Kestääkö hän nähdä itsensä alastoman totuuden edessä? Millaiseksi ihmiseksi urakehitys on hänet muovannut? Murrettu on kertomus myös siitä, miten pieni ihminen on vallanhimon sokaiseman työyhteisön kurimuksessa uhrattavissa ahneuden ja koston alttarille.


Luontoisetuja -novellikokoelma, (eKirja), 2016, E-painos Oy, ISBN 978-952-685-511-0
Rikhard III aiheuttaa raivokohtauksen. Hirvi ja poro riitaantuvat. Hiidenkirnusta löytyy kummia ja lehmätkin lentävät. Kyllä luonto on ihmeellinen paikka! Saattaa pistää ihan tanssiksi. Esa Nakkilan lyhytproosakokoelma Luontoisetuja katselee ihmisen ja luonnon kohtaamisia muikeasti virnistellen. Sanansäilä paukauttaa lempeästi lappeellaan luonnosta vieraantunutta nykyihmistä. Kokeneimmille metsäkävijöille Nakkilan juolahdukset tarjoavat hilpeää hupia ja kenties tuttuuden tunnetta.


C.S.I. Oulu – Raato rannalla -pienoisromaani (eKirja), 2016, E-painos Oy, ISBN 978-952-685-510-3
Nallikarista löytyy raato, jonka kohtalo saa Oulun C.S.I. yksikön hämilleen. Onko murhaaja lakanoiden töhrijä vai nimetön myyntimies? Rikoslaboratorion uusimmat tekniset innovaatiot ja tutkijoiden partaveitsen terävä päättelykyky joutuvat koetukselle. Oravillakin on osansa tarinassa (tämän teoksen luomisessa ainoatakaan luontokappaletta ei vahingoitettu!).Luvassa on huikeaa päättelyn riemua sisältävä pikkuparodia rakastetusta tv-sarjasta. Kyllä meillä Suomessakin osataan!


Kuoleman koskettamat -novellikokoelma (nidos), 2013, Kustannus Ves-Line Oy, ISBN 978-952-67844-6-5 ja myös sähkökirjana, 2013, Kustannus Elisa Kirja Oy, ISBN 978-952-282-682-4

Nuoren miehen suunnitelmat auton ostosta saavat dramaattisen käänteen, kun hän kuulee sairastuneen mahdollisesti syöpään. Narkkarin kuolema saa virkakoneiston rattaat pyörimään, mutta mikä arvo vainajalla on häntä käsitteleville ihmisille? Tunnettu laulaja menehtyy. Miten hänen faninsa reagoivat tilanteeseen? Kuoleman koskettamat on Esa Nakkilan esikoisteos. Kahdentoista novellin kokoelma kertoo useasta näkökulmasta miten eri tilanteissa erilaiset ihmiset kokevat kuoleman, joko oman, läheisen tai tuntemattoman. Mukana on humoristisiakin tarinoita, sillä kuoleman ei tarvitse olla aina haudanvakava juttu.


Antologiat, kokoelmat yms.

Joki – 33 kokijaa -antologia (nidos), Toim. Mervi Vyyryläinen ja Harri Kivelä, 2019, Reuna kustantamo Oy, ISBN 978-952-355-006-3, yksi novelli: ”Varrella virran”.

Joki on pikkuinen pisara, mahtava kymi, verkkainen vuo, petollinen pyörre, hempeä liplatus, korskea kuohu, elämänvesi, tuonelan virta. Se on proosa, runo, satu, näytelmä, taulu, muisto ja laulu. Sen rannalla voi kulkea, sen pinnalla lipua, sen sisälle sukeltaa. Se antaa veden ja elannon. Se heijastaa pilvet ja peilikuvasi. Joki, sinun sielunmaisemasi.


Sanoiksi puettuja ajatuksia –antologia (eKirja), Toim. Aapo Leisiö, 2015, Kustannus Fantacor Ky, ISBN 978-952-68321-5-9, kaksi novellia: ”Murha – kaikista rikoksista lopullisin” ja ”Romeo ja Julia”.
Sanoiksi Puettuja Ajatuksia on http://www.kirjoittaja.fi – sivustolta koottuja novelleja ja kirjoituksia. Se kuljettaa lukijat ahdistaviin tilanteisiin, miltei täydellisesti toteutetun murhan kiemuroihin, murenevaan rakkauteen, aikuisuuteen, Lapin erämaihin, Syyriaan, jossa ihmisten sijaan kärsivät pulut, ja petetyn ihmisen sielunmaisemaan. Sanoiksi Puettuja Ajatuksia on novellikokoelma, jonka tarkoitus on puhutella kaikkia lukijoita.


Päätön ja muita leikkauksia –antologia (nidos), Toim. Milla Peltonen, 2014, Into Oy, ISBN 978-952-264-338-4, yksi novelli: ”Lista”

Ups! Hän oli leikannut pään irti. Tyttö näytti kauhistuneelta, pyyteli sitten anteeksi ja yritti pidätellä nauruaan. Ikkunan takana koivun lehdet kiiltelivät kuin liimalla siveltyinä. Pannaanko pakettiin, huolehti tyttö. Marja Uimosen voittajanovelli Päätön on absurdi kuvaus työelämästä: virkamies leikataan kahtia ja tekee kahden työntekijän työt. Kokoelma 22 novellia valittiin Työ ja työttömyys -kirjoituskilpailun parhaimmistosta. Tuloksena on kiehtova läpileikkaus aikamme työelämästä.


Sanakakkua, ole hyvä! –antologia (nidos), Toim. Pirkko Böhm-Sallamo, 2013, Oulun Kopiokeskus Oy, ISBN 978-952-67752-2-7, neljä novellia: ”Piirustus”, ”Risteys”, ”Kyyneleet” ja ”Kotiinpaluu”.

Oulu-opiston Tarinapaja-ryhmien lukuvuoden parhaimmista vuosilta 2012-2013.